CMC

"Moslims en Christenen op zoek naar elkaar"

Hieronder een impressie van wat CMC zoal doet

Overeenkomsten en verschillen

‘Elke moslim moet een christen vriend hebben. Elke christen moet een moslim vriend hebben.’ Dat was de boodschap van de opening van dominee Martin bij de ontmoeting tussen islamitische en christelijke jongeren in protestantse gemeente De Levensbron. Het was een verhaal uit het boek ‘Uit liefde voor de islam’ van de Italiaanse pater Paolo Dall’Oglio  (hij verdween in 2013 in Aleppo waar hij woonde en werkte als jezuït priester en vredesactivist)   

Na de ijsbrekers gingen de jongeren in gemixte groepjes een speurtocht binnen en buiten de kerk doen waar ze met elkaar in gesprek gingen over wat ze zagen. Hoe doen jullie dat? Wij doen dat zo. Het bleek een laagdrempelige manier om meer over elkaars godsdienst te weten te komen. 

(bewerkte foto van 22 november 2019)

We hielden een collecte voor Warchild en hebben €48,- opgehaald.

Er hing een goede sfeer waarin nieuwsgierige vragen werden gesteld. Omhelzingen waren er bij het afscheid bij sommigen. Vierentwintig jongeren hebben een goede avond gehad. 

Deze jongerenontmoetingen gaan we vaker organiseren.

Dit is georganiseerd door de nieuwe werkgroep jongeren van het Contact Moslims Christenen waarin imam-stagiair Hanif, vrijwilligers Munah , Amina en Sarah van de Molukse moskee Bait Al-Rahmaan en jeugdwerker Jolanda en ds Martin van de PKN de Levensbron samenwerkten. 

Voor meer over de activiteiten van het CMC zie ook: www.cmc-ridderkerk.nl

Met hartelijke groet,
Jolanda van der Pol
Jeugd- en Gezinswerker De Levensbron
jeugdwerker@levensbron.nl
06-37474733

Contact en informatie