april 19.30 uur

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake heeft al zijn hele leven als meubelmaker gewerkt, tot hij na een ziekte hulp nodig heeft van de staat. Hij ontmoet de alleenstaande dakloze moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Haar enige kans op woonruimte is door een flat te accepteren 450 kilometer verderop. Daniel en Katie bevinden zich min niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

Inleiding om 19.15 uur door Jim Kloos. Gelegenheid tot nagesprek

mei 19.30 uur

I"ll Push You

Justin Skeesuck en Patrick Gray zijn de beste vrienden en ondernemen, wat allemaal begin met drie woorden, een reis door de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze zal 34 dagen in beslag nemen terwijl ze 500 mijl doorkruisen. Doordat Justin in een rolstoel zit vanwege een zeldzame zenuwaandoening zal Patrick zijn vriend voortduwen.

Inleiding om 19.15 uur door Herman Offringa. Gelegenheid tot nagesprek

september 19.30 uur

The Idol(Ya Tayr El Tayer)

Biografie over Mohammed Assaf, winnaar van de Arabische versie van Idols. Hij groeide op in de Gazastrook en was samen met zijn zusje al vroeg bezig met muziek, optreden op bruiloften. Maar zijn leven veranderde toen hij meedeed aan ‘Arab Idol’ in Egypte. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder officiële uitnodiging voor zelfs maar een auditie.

Verhalenwedstrijd i.s.m. Vrouwen voor vrede Ridderkerk. Gelegenheid tot nagesprek

Kaartverkoop:

Wereldwinkel, Schoutstraat 17, Ridderkerk (vanaf 14 dagen voor de voorstelling) en aan de zaal (vanaf 19.00 uur).
TOEGANG €5,-