januari 19.30 uur

Il y a Longtemps Que Je T'aime

Als Juliette vanwege moord de gevangenis in moet, verbreekt ze het contact met haar zus Léa, met wie ze altij erg close is geweest. Wanneer ze na 15 jaar vrijkomt, besluit Léa die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar in huis op te nemen. Het blijkt niet eenvoudig alle voorbijgaande jaren van vooroordelen, angst en afwezigheid te overbruggen. Want kennen we werkelijk diegene met wie we ooit zo close waren?

Inleiding om 19.15 uur door Pieter Taselaar. Gelegenheid tot nagesprek

februari 19.30 uur

Dancer in the Dark

Het is 1964. De Oost-Europese Selma emigreert met haar zoon Gene naar Amerika. Selma heeft een erfelijke ziekte waarbij ze uiteindelijk blind zal worden. Gene heeft deze ziekte ook. Selma spaart om een toekomstige oogoperatie voor Gene te betalen. Toch heeft Selma genoeg levensenergie. Elke avond repeteert ze haar rol “Maria” voor de musical ” Sound of Music” . Ze gaat graag naar de film, waarbij vriendin Kathy verteld wat er op het scherm te zien is.

Inleiding om 19.15 uur door José Dentro. Gelegenheid tot nagesprek

maart 19.30 uur

The Leisure Seeker

John en Ella Robina hebben samen meer dan 50 jaar een mooi huwelijksleven. Nu ze in de tachtig zijn heeft Ella kanker en John Alzheimer. Ze vertrekken voor een reis in een oude betrouwbare camper. Ze reizen van Boston naar Ernest Hemingway Home in Key West. Ze herbeleven hun passie voor het leven en hun liefde voor elkaar op een tocht die openbaring en verrassing biedt tot het einde.

Inleiding om 19.15 uur door Joke van der Neut. Gelegenheid tot nagesprek

april 19.30 uur

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake heeft al zijn hele leven als meubelmaker gewerkt, tot hij na een ziekte hulp nodig heeft van de staat. Hij ontmoet de alleenstaande dakloze moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Haar enige kans op woonruimte is door een flat te accepteren 450 kilometer verderop. Daniel en Katie bevinden zich min niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

Inleiding om 19.15 uur door Jim Kloos. Gelegenheid tot nagesprek

mei 19.30 uur

I"ll Push You

Justin Skeesuck en Patrick Gray zijn de beste vrienden en ondernemen, wat allemaal begin met drie woorden, een reis door de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze zal 34 dagen in beslag nemen terwijl ze 500 mijl doorkruisen. Doordat Justin in een rolstoel zit vanwege een zeldzame zenuwaandoening zal Patrick zijn vriend voortduwen.

Inleiding om 19.15 uur door Herman Offringa. Gelegenheid tot nagesprek

september 19.30 uur

The Idol(Ya Tayr El Tayer)

Biografie over Mohammed Assaf, winnaar van de Arabische versie van Idols. Hij groeide op in de Gazastrook en was samen met zijn zusje al vroeg bezig met muziek, optreden op bruiloften. Maar zijn leven veranderde toen hij meedeed aan ‘Arab Idol’ in Egypte. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder officiële uitnodiging voor zelfs maar een auditie.

Verhalenwedstrijd i.s.m. Vrouwen voor vrede Ridderkerk. Gelegenheid tot nagesprek

Kaartverkoop:

Wereldwinkel, Schoutstraat 17, Ridderkerk (vanaf 14 dagen voor de voorstelling) en aan de zaal (vanaf 19.00 uur).
TOEGANG €5,-