Taalcoachproject

 

Het Taalcoachproject heeft als doelstelling anderstaligen en laaggeletterden te ondersteunen bij het leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal, zodat zij (beter) kunnen participeren in onze maatschappij. Om te voorkomen dat zij sociaal in een isolement geraken, bieden wij zowel één-op-één coaching als diverse groepsactiviteiten aan, waarbij het elkaar ontmoeten en opdoen van kennis en contacten een belangrijk aspect is.

Daarnaast wordt vanuit het Taalcoachproject deelgenomen aan andere taalactiviteiten in de gemeente Ridderkerk.

Beter Nederlands leren

Nederlands is een moeilijke taal. Voor anderstaligen, die de taal aan het leren zijn en al dan niet bezig zijn met inburgeren, is het belangrijk de opgedane kennis in het dagelijkse leven te gebruiken. Dat valt niet mee. Ook voor mensen die het Nederlands eenmaal onder de knie hebben is het belangrijk de taal te blijven oefenen. Het Taalcoachproject probeert in deze een schakel te zijn. Deelname brengt voor de anderstalige of laaggeletterde geen kosten met zich mee.

Spreekt het u aan om over alledaagse onderwerpen met anderstaligen te praten en hen te leren? Heeft u affiniteit met taal, bent u geïnteresseerd in andere culturen, heeft u een open houding en wilt u iets voor uw medemens betekenen? Samen iets bereiken is leuk en geeft voldoening, zowel voor de taalcoaches als de anderstaligen! Ervaring is niet nodig!

Vrijwilligers nodig

Wij zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers.

Hebben wij uw interesse gewekt om als taalcoach bij het Gilde aan de slag te gaan of wilt u nadere informatie?  Dan kunt u via een van de onderstaande telefoonnummers contact opnemen.  Ook is er wekelijks, met uitzondering van de schoolvakanties, in het gemeentehuis inloopspreekuur op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (rechtervleugel, 3eetage, kamer C303). U bent van harte welkom!